2009. augusztus 31., hétfő

Kinga újra lelkes :)

Meg aktív... Végre! Reméltem, hogy csak egy kis idő kell ahhoz, hogy újra gyűljenek a listámon az ötletek, hogy ne húzzam a számat, amikor megrendelést készítek, hogy ne lökdössem odébb a gyurmás dobozom........
Ma rendeltem meg egy jóó nagy adag ékszerkelléket is, remélhetőleg szerdán vagy csütörtökön megérkeznek, és akkor elkezdhetem megvalósítani a többi nem gyurmás ötletemet is. Na meg persze újra lesznek láncok, meg minden más, szóval most belecsapok a lecsóba :) Kár, hogy már csak egy hetem van a suliig... :(
Na, meg is mutatom, mi az a sok minden, amin a napokban dolgoztam!

Készülgetnek a gombocskák Dorkának és Gabinak is :) Egész pontosan a gyerekeiknek... 4 kisfiúnak és egy kislánynak.





Teljesen beleszerettem ezekbe a (szó szerint) gyerek gombokba:

350


Gabi külön kérésére készült a rendőrsapka és a blincs :)

351


Felhőcskék:

352


pipik és cocák:

353


Nem tudom, mennyire ötletesek, de talán praktikusak ezek a kokárda-gombok:

354


Ez pedig a múltkori nemezelt bogyómból készült. Még gyakorolnom kell, mert sajnos nem elég tömör :(

355

356


A dinnyés fülbevalóm új adaptációja. Ezt most annyira megszerettem, hogy megtartottam :) Azért persze még szívesen készítek belőle...
De azt hiszem ez most jól sikerült :)

357


"A sütiékszer örök". A tejszínhabos-epres csokitortát sajnos nem én találtam fel - ha így lett volna, már biztos valami díjban részesültem volna :) Na de azért nem kétlem, hogy lesz akinek kedvére való ez a fülbevaló:

358


Ezt nem hogy megtartottam, hanem egyenesen magamnak készítettem! De persze ebből is tudok még hasonlót készíteni. Aki személyesen ismer, biztos gyakran fogja látni a hajamban ezt a szívecskés hullámcsatot. Lakkoztam, így szép fényes.

359


Ez nem saját ötlet, az interneten láttam hasonlót, de nagyon megtetszett. Esőfelhő :) Igaz, talán szürkének vagy koromfeketének kéne lennie a hitelesség kedvéért, de így mégiscsak bájosabb...

360


Ez pedig csak egy absztrakt, csillogós, elegáns fülbevaló.

361

362


Néhány hír:
Polyvore-on jónéhány ékszerem megtaláljátok. ITT!
Készítettem is egy összeállítást a csokitortás fülivel és a piros szíves csattal. Ezzel -tudom nagyon béna vagyok- sikeresen felülírtam az egyik Kricsáros szettet. Nem tudom, ezt hogy csináltam. Mindegy, a korábbi bejegyzésemben beágyazva meg lehet nézni, meg szerencsére a képet is lementettem.

Íme:
Chocolate cake set
Chocolate cake set by cseresznyéslány featuring Calvin Klein watches

Ha te is készítesz polyvore összeállítást, akkor ezzel kiválthatod a feladatot az előző bejegyzésben leírt JÁTÉK 1. részében!!
Szerintem jó ajánlat ;)

Újabb közlemény:
Egy újabb helyen regisztráltam, mégpedig MySpace-en. Amellett, hogy ezzel remélhetőleg egy új közeget tudok megcélozni, azért is volt jó, mert mappákba tudtam rendezni a képeket, így most nekem is egyszerűbb egy helyen, kategorizálva látni az ékszereimet :) Semmi újdonság nincs, de ha érdekel, azért nézd meg!

2009. augusztus 29., szombat

100.

Íme, én is elérkeztem a 100. bejegyzésemhez. Ha visszatekintesz, láthatod, hogy közel fél év alatt mennyi ékszert készítettem, és mennyit fejlődtem. Március 3-án indítottam útjára a blogomat (igaz, akkor még csak a Freeblog-on) azóta létezem virtuálisan, mint "cseresznyéslány". Köszönöm a régi, az új, és a visszatérő vásárlóimnak a bizalmat, a dicsérő szavakat! A rendszeres olvasóimnak, és a "zugolvasóimnak" a kitartást, szurkolást, lelkesedést, a kedvességeket! Örülök, hogy sok emberrel megismerkedhettem (noha csak virtuálisan...) és hogy új barátokra leltem (ugyan nem tudom, mennyire lehet ezt "barátságnak" nevezni. De én egyfajta barátságnak érzem:)). Nagyon sok kellemes percet köszönhetek nektek - ezt most szeretném meghálálni!
Játékot hirdetek!


Három játék, három nyereményért.

A teendők, mindhárom játékban:
- Tedd ki a blogodba a fent látható logót
- Tüntesd fel a blogom címét
- Hagyj egy hozzászólást ennél a bejegyzésnél

1. játék szabályai:
Szemelj ki az ékszereim közül egy figurát - bármelyiket! Készítsd el valamilyen technikával. Rádbízom, hogyan, miből, egy a lényeg: ne gyurmát használj! Varrhatsz, drótozhatsz, nemezelhetsz, tűzzománcozhatsz, zsugorkázhatsz....... Nincs más megkötés! Illetve még annyi, hogy rajzot/festményeket ez esetben nem fogadok el. Egész pontosan papírra vetve nem fogadom el... Ha táskára/pólóra/ágyneműhuzatra stb festesz valamit, vagy hímzel, esetleg kollázst készítesz, netalán patchworközöl... - nem probléma! 2D-s lehet, csak ne papíron :)
Nyugodtan elrugaszkodhatsz az eredetitől, de valamiben mégis hasonlítson rá!
A nyertest sorsolom!
Nyeremény: személyre szabottan egy pár fülbevaló, vagy gombok (választható)

2. játék szabályai:
Tervezz nekem figurát! Ezt a feladatot viszont csak papírra rajzolva, vagy festve fogadom el! Figyelj, hogy olyan figurát tervezz, amit még nem készítettem el. (Vagy ha elkészítettem, akkor egészen máshogy!) Légy kreatív, minél izgalmasabbat találsz ki, annál jobb! :) Mivel a figurát utána elkészítem, ezért kérlek a tervnél feltétlenül ügyelj arra, hogy ez a valóságban kivitelezhető legyen! Például ne legyenek vékony, törékeny, könnyen sérülő részek. Illetve a kidolgozottságra is figyelj, hogy minél felismerhetőbb legyen: a figura a TE terved alapján készül(t) el!
A legjobb tervről az egyszemélyes, szubjektív zsűri dönt - azaz én :)
Nyeremény: a nyertes terv alapján elkészített fülbevaló/nyaklánc/kitűző/mágnes. (választható)

3. játék szabályai:
Ezzel a korábbi vásárlóimat szeretném megcélozni! Készíts fotót (akár többet is), amin az általam készített ékszert viseled! Régi képre hivatkozni nem ér, kérlek tedd fel újra! :)
A nyertest sorsolom.
Nyeremény: meglepetés fülbevaló.

A pályaművekről készült képeket mindenképp tedd fel a blogodba!!
A játék határideje: 2009. szeptember 12.


Egy kis statisztika:
A blogot ide a blogspot-ra június 16-án költöztettem át. A Google Analytics-en június 22-e óta követem nyomon. Ettől a dátumtól egészen máig, azaz augusztus 29-éig 2420-szer látogattátok meg a blogom!
38-an jelöltetek rendszeres olvasásra!
Köszönöm az eddigi bizalmat, és bíztatást!


Köszönöm Tücsinek ezt a képet! :)




Néhány alkotásomat is szeretném megmutatni - végre :)

Ugyan erről a múltkor már tettem fel képet, de az csak sebtében készült, szóval normálisan így néz ki a legújabb dinnyés fülbevalóm:

341

Virtuálisan már gazdára is talált, mert Fanninak is megtetszett. Ezt készítettem még neki, a megrendelésére:

342

343


Volt egy különös megrendelésem is :) Ez egy disznósajt, Györgyi ötlete alapján. Nem tudom, mennyire felismerhető, mindenesetre én rosszabbra számítottam... ;)
Kedves Györgyi! Ha tetszik, kérlek írj e-mailt! :) Majd igyekszem még gondolkodni ezen a disznótoros-vonalon is, egyelőre ennyire futotta.

344


Ma nemezeltem! Elkészült néhány tarka bogyesz. Még sokat kell gyakorolnom, de így elsőre tetszik az eredmény, és szeretek könyékig a szappanos lében-gyapjúban cuppogni :))
Ezt a hatalmas zsák gyapjút kaptam anyukámtól:

345

346

347

348



És akkor egy kis beszámoló, meg fényképek sorozata a nyaralásról :)
A recept: végy egy csipet rokont, a nyaralóját, és már is kész! Így kerültünk mi idén a Balcsira. Az első pár napot közösen töltöttük, így picit bébiszitterkedhettünk is :) Múltkor nálam járt az éppen iskolába készülő unokatestvérem, aki meglátta az ékszereim, megnézte a blogom, és beleszeretett a gyurmázásba. Meg is mutatta az elkészült figuráit:

SDC14913


A kis művész a jobboldali kisfiú, balra a testvére:

SDC14925


Kifeküdtünk Máriafürdőn :)

SDC14962


Máriafürdő-alsói naplemente:

SDC15016


Szántód és Tihany között a kompon:

SDC15040


Tihanyban:

SDC15064


Ez egy nagyon jó kis bolt volt Tihanyban, csupa klassz magyar termékekkel; piros paprikák, borok, pálinkák, libamájpástétom... Iszonyat jó volt!

SDC15072

SDC15074


Kicsit korzóztunk :)

SDC15094

SDC15096


Ezt pedig lentről fényképeztem, miután letekertünk a belső tóhoz. Nagyon szép volt ott! Szép színek, fények, tó, kutya, szürkemarhák, gémeskút, nádas, vörösgém.....

SDC15123

SDC15134


Visszafele Szántódon:

SDC15151


Bizonyíték, hogy fürödtünk is a Balatonban :) Ezek Fonyódon készültek:

SDC15168

SDC15200

SDC15202

SDC15187

SDC15207


Az indulás előtti nap elmentünk Balatonszentgyörgyre, ahol megnéztük a Csillagvárat. Mindkettőnknek nagyon tetszett! Nem nagy eresztés, de kellemes kis hely. Parasztház, mackó kiállítás, berendezett, korhű helységek, viaszbábuk, Csík zenekar, szaladgáló kismalacok. Ott nem fényképeztünk - elvileg nem szabadott, de hazafele megálltunk a kukoricás mellett néhány fotó erejéig:

SDC15223

SDC15239


Márián pedig megálltunk egy jó nagy csavarós fagyira :)

SDC15247


Végül pedig - tegnap délután Fonyódon. Spontán fotó :)

SDC15248


Ez egy extra-hosszú, és tartalmas bejegyzés lett... Köszönöm, hogy elolvastad, végignézted; remélem érdemes volt!

2009. augusztus 28., péntek

Újra itthon...

Vége a nyaralásnak :( Balcsin voltunk Balázzsal. Sokat bicikliztünk, strandoltunk, kirándultunk, ettünk... És én sokat olvastam is, ma fejeztem be:


Egy kicsit még nehezen térek magamhoz...
Rengeteg e-mailt kaptam, majd igyekszem rájuk válaszolni szépen sorban. Fel kell töltenem a képeket, stb. Gyurmáznom is kéne. Vagyis már illene :) Anyától kaptam egy hatalmas zsák színes gyapjút, szóval mielőtt elkezdődne a suli, nekiállok nemezelni is :) Remélem nem fogok idegrohamot kapni... Ha mégis, akkor maradnak az apró nemez bogyók :D Kéne rendelnem drótot is, mert mostanában nagyon szívesen tekergetek.

Jelentkeztem egy fotópályázatra, amiről eddig elfelejtettem írni:
itt, itt!
Az eredményt még nem tudom.

Amíg nem voltam itthon, sok blogos díjat is kaptam. Beától, Évitől, Enától....... Remélem nem fogtok megharagudni, de én most nagyon lusta vagyok kitenni őket ide :$ Meg annyira nem is tartom sokra ezt a "továbbküldős" dolgot. Sokkal fontosabb, hogy milyen "blogbarátságok" köttetnek itt :) És persze köszönöm a figyelmességet, meg a kedvességet! :)

Ja és a névtelenül kommentelőnek pedig üzenem, hogy általában 1-2 nap, de minden a postán múlik :)

Ez a 99. bejegyzésem. Igaz, nem annyira ér, mert úgy 60-at még a freelogon írtam, de ugye azokat átköltöztettem ide is, szóval ha azt vesszük, itt is a következő lesz a 100. :))) Hogy ezt közel fél év alatt elértem annak tudom be, hogy sokat jár a szám. Na nem mindig ááám :)
Szóval a 100. bejegyzés alkalmából igyekszem kitalálni valami nagyon klasszat. Mondjuk teszek fel pár képet a nyaralásról, gyurmázok, nemezelek (?ezt nem merem megígérni), és valami jóó kis játékot is kiötlök. Nagyon töröm majd a fejem! Remélhetőleg holnap már jelentkezek is vele, most csak életjelet akartam adni. Azért remélem van, akinek hiányzotam...... :)))

Ja és megint egy játék. Úgy látszik mindenkinek mostanában van a 100. :)

2009. augusztus 21., péntek

Nyeremény, díj, élmény, stb.

Kezdeném ezzel a kis dinnye fülivel. Mostanában nem nagyon volt időm gyurmázni, pedig kedvem már lenne... Aradon voltunk fellépni, ma Hévízen, holnap Pécsett, és szombaton már megyek is nyaralni... Szóval zsúfoltak a napjaim, de legalább nem unatkozok :)
Azért ma kedvem volt felhasználni a múltkor vásárolt bedugós füli alapokat. Ó, hogy milyen régóta tervbe van véve ez a kis dinnyécske!! Most sajnos csak erre volt időm...



Más: pár napja meglátogattam Balázst, kint dolgozott a Gazdanapokon Szentlőrincen. Én meg csacsiztam :)

user_123665_1250805047454


Nyertem Szarvasmici játékán! :) Méghozzá a kis döglégy az enyém. Már meg is érkezett, irtó édes :)))



Évitől pedig díjat kaptam!
"...mert nagyon sokat fejlődött már eddig is. Éppen a napokban néztem meg a blog elején levő dolgokat és már azokhoz képest is igencsak mesteri,amit készít:)"
Köszönöm!:)


Nem is igazán tudom, kinek adhatnám tovább, aki még nem kapta meg... Ezúttal legyenek Annáék, akiknek imádom a holmijaikat, főleg a legutóbbi tengerészes kitűzőt :) Nagyon ötletesnek, egyszerűnek, mégis nagyszerűnek tartom ezeket az ékszereket!

A másik pedig legyen mazsu, akinek a blogjára nemrég akadtam rá, és teljesen elvarázsolnak a kis figurák, de leginkább a grafikák :)